СБУ затримала чиновника Харківської міськради, яка збирав “данину” з підприємців (фото)

Фото: СБУ в Харьковской области

Керівник сектору однієї з районних адміністрацій Харківської міської ради попався на хабарі у розмірі 18 тисяч гривень. Гроші чиновник вимагав та отримав від підприємця за те, щоб той міг продовжувати вести бізнес.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі СБУ в Харківській області.

За даними слідства, чиновник місцевого самоврядування, до повноважень якого входить сприяння економічному розвитку на території району, вимагав із місцевих підприємців хабара за «невтручання» у їхню господарську діяльність.

Один із представників бізнесу заплатив чиновнику 18 тисяч гривень. Цю суму чоловік змушений був заплатити, щоб мати можливість безперешкодно вести підприємницьку діяльність, оскільки термін дії дозволу минув.

15 листопада після отримання грошей чиновника затримали. Йому повідомили підозру за ч. 3 ст. 368 КК (отримання посадовою особою неправомірної вигоди, поєднане з вимогою неправомірної вигоди). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Правоохоронці продовжують слідчі дії для виявлення та притягнення до відповідальності всіх учасників схеми.

Затримання хабарника провели співробітники УСБУ у Харківській області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань ДСР Національної поліції під час процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова.

Як повідомляв Харків Times, у червні 2020 року правоохоронці направили до суду обвинувальний акт стосовно провідного інженера КП «Харківські теплові мережі», якого звинувачували у вимаганні 55 тис. гривень за відключення квартири від централізованого опалення й встановлення автономного.